Psykoterapiapalvelu Kehotieto

Ihan ensiksi kiitos VR:lle siitä, että ehdin lopultakin saada kuntoon tämän syksyn aikataulusuunnitelmat. Ja pahoittelut asiakkaalle, joka ei VRn vuoksi päässyt Jokelaan asti kun sähköjärjestelmät tökkivät, tökkivät ja tökkivät (tönien jo useampana päivänä tällä viikolla lähiliikenteen ihan sinne pusikkkoon, raiteiden viereen!!) Mutta siis itse ehdin viimeistellä omat suunnitelmani siinä asiakasta turhaan odotellessani. Ja nyt katselen aamuteetä hörppien tuota mukiani, jossa käsketään seurata unelmia ja pohdin unelma -sanan höttöistä luonnetta ja toisaalta kaipausta, jota pidän kovinkin tärkeänä meille ihmisille. Unelmatkin ovat tietysti tärkeitä, mutta ne on usein helppo vain sivuuttaa ohi lipuvina haikailuina, joihin ei ole ehkä tarkoituskaan tarttua sen kummemmin. Kaipaus sensijaan on itselleni jotain unelmia konkreettisempaa, koska sillä on voimaa osoittaa meille tärkeitä teitä ja reittejä, joita voisimme alkaa kokeilla ja tunnustella, eteenpäin päästäksemme.

Omassa työssäni ja elämässänikin pidän tärkeänä kaipauksen tunnistamista ja omaa itseä, omaa sisintä, jopa omaa sielua kohti kulkemista. Tavallaan tuota terapiatyökin mielestäni on, niin asiakkaalle kuin terapeutillekin. Omaa työtäni selkeästi johtaa tämä kaipaus ja vuosi vuodelta olen tutkinut ja tutkin, että missä arjen puitteissa ja rakenteissa siitä saisin yhä paremmin kiinni. Ja tietysti myös samalla koen elämäni tehtäväksi myös tukea muita kuuntelemaan kaipausta, merkkejä omasta todesta itsestä ja myös ottamaan askeleita sen seuraamiseksi….

Mutta siis asiaan! Tälle syksylle olen siis nyt saanut rakennettua muutamia polkuja, joita pitkin tuota kaipausta kohti voisi halutessaan kulkea. Ihan perusperustyöni lisäksi on siis mahdollista tulla kanssani pysähtymään oman itsen kuuntelemiseen lyhyemminkin, joko päivä/ilta/tapahtuma kerrallaan taikka sitten halutessaan sarjoissa. Kaksi tällaista sarjaa tälle syksylle ovat Villin Tanssin kuukausi-illat ja sitten Continuum -meditaatiowebinaarit, joista tulen kertomaan vielä myöhemmin tarkemminkin. Mutta laitan nyt tähän tässäkohtaa näiden toteutumisen ajankohdat, jotta voit halutessasi niistä varata paikan. En ole vielä ehtinyt laittaa sähköpostilistalaisilleni tämän syksyn viestiä, mutta sekin on tulossa. Tässä kuitenkin nyt ensimmäinen tiedote näistä. Siis:

Villin Tanssin illat tänä syksynä tarkoittavat 2 tunnin kehopsykoterapeuttisia tapaamisia täällä Nukarilla. Kyyti Jokelan asemalta järjestyy tarvittaessa. Ryhmään otetaan kuusi henkilöä/ilta ja ilta toteutuu, jos osallistujia on vähintään neljä. Illan hinta on 30 euroa. Nämä tähän syksyyn mahtuneet neljä iltaa (klo 18-20) ovat 30.9./28.10./18.11. ja 21.12. Kolme ensimmäistä ovat perjantai-iltoja, mutta neljäs on oman syystyökauteni päättävä keskiviikkoilta ja talvipäivän seisaus (jonka lupasin omistaa tanssille kun istuttiin nuotiopaikalla täällä Nukarilla tanssijoiden kanssa kesäpäivänseisauksen illassa kesäkuussa.)

Continuum -meditaatiowebinaareja mahtuu tähän syksyyn seitsemän kappaletta ja ne toteutuvat keskiviikkoiltaisin klo 19-20.30. Pahoittelen myöhäistä kellonaikaa ja tiedän, että se on joillekin ongelma! Omat iltani ovat kuitenkin niin täynnä tänä syksynä, että muuta aikaa ei löytynyt. Nämä meditaatiokerrat (14.9./28.9./12.10./26.10./9.11./23.11.ja 7.12.) tutustuttavat Continuumin (ihanaan) tekniikkaan ja niissä saa otettua kiinni omasta kehollisesta kokemuksesta ennen ja jälkeen harjoitteen, pienen alku- ja loppujakamisen kautta. Jotkut ovat kanssani tätä menetelmää jo kokeilleet, mutta tässä siis mahdollisuus maistella lisää. Kerran hinta on 15e ja tuo hinta sisältää alvn, koska kyseessä ei ole terapiakerta vaan meditaatiokärjellä mennään. Tapaamiset toteutuvat siis Zoomissa.

Tulen näistä(kin) tiedottamaan vielä lisää ja syvällisemminkin, mutta siis ilmoittaudu asap sähköpostilla osoitteeseen tarja.ryynanen@kehotieto.fi, jos tahdot varata paikkasi varmuudella.

JA AI NIIN: Kehopsykoterapia kohtaa ekspressiivisen taideterapian taas 2.-4.12! Tässä viikonlopussa on kolme paikkaa vielä jäljellä, joten nekin kannattaa napata pian, jos kiinnostaa ja jäit rannalle kesän kahdesta viikonlopusta. Mukana ihana Terhi Varjoranta.

Palataan asioihin ja pysytään siihen asti kiinni perusasioissa eli kaipauksen – ja ehkä pikkuisen sen unelmoinninkin – äärellä.